Uutiset
Arkisto
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Scandinavian Development -projektin urheilijavalinnat

SDP Jaakko Samuli ja Jason
Jaakko Hautamäki, Samuli Suomalainen ja Jason Andberg ovat mukana Scandinavian Development -projektissa.

Luisteluliitto on nimennyt urheilijat Scandinavian Development -projektin, Development- ja Talent Program ryhmiin. Development-ryhmään valittiin yhteensä 12 A- ja B-juniori-ikäistä ja Talent-ryhmään nimettiin viisi pikauistelijaa.

Scandinavian Development -projekti on Kansainvälisen Luisteluliitto ISU:n tukema pikaluistelun nuorten valmennustoiminnan ja valmennuskoulutuksen kehitysohjelma, joka aloitettiin jo vuonna 2009. Kehitysohjelmassa ovat Suomen Luisteluliiton lisäksi mukana Ruotsi, Tanska ja Norja.

Scandinavian Development -projekti mahdollistaa ulkomaan leirityksen hallijäällä suomalaisille nuorille urheilijoille. Yhteistyön myötä urheilijat pääsevät harjoittelemaan ja kisaamaan täysimittaisella jäällä saman ikäisten kansainvälisen tason urheilijoiden kanssa jo elokuussa, kotimaisen joulukuun startin sijaan.

Suomi toimii projektin vastuuvetäjänä. Development Programin valmennuskoulutuksesta vastaa Sveitsin päävalmentaja, Suomen joukkueen entinen päävalmentaja Timo Järvinen. Development-ryhmän Suomen vastuuvalmentajana toimii Nuorten Olympiavalmentaja Jason Andberg. Lisäksi Suomesta mukana on neljä valmentajaopiskelijaa. Talent-ryhmän Suomen vastuuvalmentajana toimii Nuorten Olympiavalmentaja Tuomas Nieminen. Valmennusyhteistyön myötä suomalaiset valmentajat pääsevät kehittämään taitojaan nuorten urheilijoiden valmentamisessa sekä luomaan kansainvälisiä verkostoja.

”Hienoa, että Scandinavian Development -projekti sai jatkorahoituksen Kansainväliseltä Luisteluliitolta. Projektin myötä saamme kärkiluistelijoidemme takana tuleville, lupaaville nuorille hyvät harjoitusolosuhteet alkukauteen ja tuntumaa kansainvälisen tason vauhdista”, Luisteluliiton urheilutoimenjohtaja Janne Hänninen kertoo.

Scandinavian Development Program

Antero Eskola
Juho-Jaakko Yli-Ilkka
Jaakko Hautamäki
Samuli Suomalainen
Jesse Nieminen
Katriina Keski-Opas
Anni Käsnänen
Onni Peltonen
Eemil-Oskar Oras
Joona Suomalainen
Sini Siro
Laura Kivioja

Vastuuvalmentaja Jason Andberg
Valmentajaopiskelijat Jenny Ervik (NOR), Carolien Hunneman (HLK), Kimmo Kivioja (PoPy) ja Jarkko Viertola (SU)

Development Programin syksyn leirit

18.-21.8. Bergen
5.-12.10. Inzell
2.-8.1. Hamar

Scandinavian Talent Program

Harri Levo
Miro Puolakka
Tuomas Rahnasto
Aatu Hautamäki
Miina Peltonen

Vastuuvalmentaja Tuomas Nieminen

Talent Programin syksyn leirit

18-27.8 Leeuwarden
14-28.9 Leeuwarden tai Berliini
10-23.10 Inzell
6.-12.1. Inzell